Tips voor Tapas in Sevilla

Hoe en waar eet je authentieke lekkere tapas in Sevilla

Tips voor Tapas in Sevilla

1020 680 Fietstour.com

Het is 13:00 uur. Je hebt net het prachtige Sevilla op de meest leuke manier ontdekt tijdens een Sevilla fietstour met Nederlandse gids, en je hebt enorme trek. Echter zul je nog heel even moeten wachten want het dagelijkse eetpatroon van een Sevillano is wat anders dan we in Nederland gewend zijn. Hier een aantal belangrijke tips om mee te komen in het dagelijkse ritme van de hoofdstad van Andalusië. Daarnaast krijg je van ons ook nog eens 5 leuke tips voor authentieke tapas restaurantjes in Sevilla.

De dag eindigt en begint wat later in Sevilla. Waar veel Nederlanders om 08:00 uur het ontbijt al achter de kiezen heeft zitten, ontwaken de meeste Sevillanos rustig met alleen een kopje koffie. Het ontbijt hier is pas later, namelijk rond een uur of 10:00 (inderdaad voor veel mensen tijdens werktijd!). En nee, men neemt geen broodtrommeltje mee naar zijn werk. Ontbijten doe je in een van de vele cafetaria’s in Sevilla. Het typische ontbijt van een Sevillano is vaak een getoast stuk brood met verse tomaat en heerlijke olijfolie, vergezeld met een glas vers geperste sinaasappelsap. Een zwaardere maar heerlijke variant van het ontbijt zijn de churros (soort gefrituurde oliebollenstengels) dopend in warme chocola.

Met dit ontbijtje hou je het wel vol tot de lunch! De lunch is in Sevilla erg belangrijk. Sterker nog, het is de belangrijkste maaltijd van de dag! Lunchtijd in Sevilla begint rond 14:00 en is tot ongeveer 16:00 uur. Het dagelijkse leven in veel Spaanse steden komt een beetje stil te liggen tijdens lunchtijd. Het is zelfs zo belangrijk dat vele winkels en zelfs sommige kantoren sluiten! Vergeet de paella en de sangria. Paella is een typisch gerecht uit Valencia, en buiten Valencia is het lastig een hele goede verse paella te vinden. Sangria wordt door Spanjaarden nauwelijks gedronken in restaurantjes. De meeste horecagelegenheden hebben het alleen op de kaart voor de toerist.

Veel Sevillanos eten al zittend hun lunch, en lunchen vaak met een voor, hoofd, en nagerecht. Tapas worden vaak als avond eten gegeten, als vergezellend hapje bij het drankje. Uiteraard kan je in Sevilla ook tijdens lunchtijd tapas eten. Tapas eten, of  ‘a tapear’ zoals de Sevillano het noemt, is een activiteit op zich. Hier een aantal tips voor Tapas in Sevilla. De meeste tapas barretjes zijn vaak knusse kleinere zaken. Waar op een lange bar vaak al het een en ander uitgestald staat, en de ruimte verder gevuld is met wat krukken en hoge tafels. Vaak vind je in de authentieke tapas barren geen comfortabele zitplekken. Tapas eten is in Sevilla, net als in de rest van Spanje, vooral een sociale aangelegenheid.

Vergeet het rustig zitten. Tapas eten doe je vaak zelfs staand. Voor veel toeristen kunnen de kleine tapaszaakjes erg rumoerig overkomen. Verzet je tegen deze hoge drempel om naar binnen te stappen, en ga het rumoer in. Zoek een plekje ergens, het liefst aan de bar of anders in een vrij hoekje. Je mag af en toe best je ellebogen gebruiken om je een weg door de zaak heen te banen. Dat doen de Sevillanos ook ;). Nu je je plekje gevonden hebt is het tijd voor een drankje. Probeer een wijntje uit de streek, en neem rustig de invloeden om je heen in je op. Doe dit vooral rustig! Bestel ook niet alles tegelijk qua eten. Begin met 1 of 2 tapas, en geniet. Bevalt het eten en de omgeving je? Bestel dan rustig nog een drankje en een tapaatje. Of reken af en verplaats je naar een van de vele andere tapasbarretjes die Sevilla rijk is.

Hieronder vind je een aantal authentieke tapasbarretjes in Sevilla, waar de Sevillanos graag gaan ’tapear’.

  • Bodeguita Romero | Calle Harinas, 10, 41001 Sevilla
  • El Tragá | Calle Águilas, 6, 41004 Sevilla
  • Bodega Mateo Ruiz | Calle Palacios Malaver, 33, 41003 Sevilla
  • Salsamento | Calle Jerónimo Hernández, 19, 41003 Sevilla
  • Casa Ricardo antigua Casa Ovidio | Calle Hernán Cortés, 2, 41002 Sevilla

Que aprovechen!

Begin chat
1
Hallo! Kan ik je ergens mee helpen?