Top 5 leuke dingen voor kinderen in Milaan

Van fietstour tot aquarium!

Top 5 leuke dingen voor kinderen in Milaan

900 600 Fietstour.com

Milaan wordt vaak gezien als een speeltuin voor volwassenen, waar vrouwen naar hartelust kunnen shoppen in de vele winkels die deze modestad rijk is. Voor menig man staat Milaan symbool voor voetbal en Ferrari’s. De vraag of Milaan daarom een geschikte stad is om met kinderen te bezoeken voor bijvoorbeeld een weekendje weg of een stedentrip is dan dus ook geen rare vraag. Wij kunnen echter volmondig antwoorden dat Milaan ook voor kinderen écht een hele leuke stad is. De jongste leden van het gezin hoeven zich in deze mooie Noord-Italiaanse stad geen moment te vervelen. Sterker nog… kinderen kunnen zich in Milaan uiterst best vermaken.

Uiteraard kunnen de kinderen in Milaan naar harteloos genieten van de vele verrukkelijke ijswinkeltjes en van de lekkerste pizzas die ze ooit hebben gegeten. Welk kind houdt hier niet van? Hieronder vind je onze top 5 tips van leuke activiteiten om te doen met kinderen in Milaan. Niet alleen de kinderen zullen genieten van deze tips. Ook voor de volwassenen zijn dit meer dan alleen maar leuke bezigheden.

San Siro
San Siro Milaan
Voor veel jongetjes (en vaders 😉 ) zal dit het hoogtepunt van de vakantie zijn. Het San Siro stadion is het huis van de wereldberoemde clubs Inter en AC Milan. In dit stadion is veel voetbalhistorie geschreven. Zo heeft het legendarische Nederlandse trio; Rijkaard, Gullit en Van Basten, AC Milan naar ongekende hoogte gebracht. Een stadion tour is een must do voor elke voetballiefhebber. Je kan je ogen uit kijken in het museum, de spelerstunnel, kleedkamers en prachtige uitzichten over de grasmat.
Bestel hier kaartjes voor de stadiontour in het San Siro.

Musea
MUBA kindermuseum Milaan
Milaan is eigenlijk een openlucht museum door alle prachtige gebouwen in het centrum van de stad. Maar er is in de stad een heel ruim aanbod aan musea, waar uiteraard een aantal ook heel leuk voor kinderen zijn. Misschien wel het bekendste museum van Milaan is het: Museo della Scienza e Tecnologia. Hier vind je de uitvindingen van Leonardo da Vinci. Overige musea in Milaan die aan te raden zijn voor kinderen:

MUBA – Het Museum voor Kinderen in Milaan (Museo dei Bambini Milano) – www.muba.it
Nationaal Museum voor Wetenschap en Technologie (Museo Scienza) – www.museoscienza.org
Wow Space Comic vol met stripfiguren (Museo Wow) – www.museowow.it

Fietstour
fietstour Milaan
De leukste manier om de stad te leren kennen is een fietstour in Milaan met Nederlandse gids. Deze is ook voor veel kinderen een highlights van hun verblijf in Milaan. Op een leuke actieve maar toch ontspannen wijze fiets je langs al het moois wat er in Milaan te zien is. Je krijgt in korte tijd een perfect beeld van de stad, en je krijgt ook nog een hele leuke en interessante verhalen te horen over Milaan en zijn inwoners.
Reserveer hier je fietstour in Milaan met Nederlandstalige gids

Ferrari winkel
Ferrari winkel Milaan
Of je nou van autos houdt of niet. Voor iedereen is de Ferrari winkel in Milaan een ‘must do’. De winkel bestaat uit maar liefst 3 verdiepingen! Autoliefhebbers belanden hier in het walhalla. Zie de meest exclusieve modellen van misschien wel het bekendste en meest begeerde automerk ter wereld. In de Ferrari winkel bevindt zich ook nog een kleien speelhoek voor kinderen!

Parco Sempione & Het aquarium

Het Parco Sempione ligt midden in het centrum van Milaan. Het prak is ideaal voor een ontspannen wandeling met het gezin. Er bevindt zich een meer, en ook het oudste aquarium van Europa. Een voordeel van dit aquarium is dat het gratis s voor het gezin!

Begin chat
1
Hallo! Kan ik je ergens mee helpen?