'Insider' Tips: De Beste Lokale Restaurantjes In Rome

Tips van echte locals!

Beste ‘Insider’ Tips: de lekkerste Lokale Restaurantjes in Rome

1024 684 Fietstour.com

Nou heb je natuurlijk tegenwoordig vele handige hulpmiddelen zoals Tripadvisor die je een heel eind op weg helpen met het vinden van leuke restaurantjes in een vreemde stad. Maar in een overweldigende metropool zoals Rome met een aanbod aan eetgelegenheden waar je door de enorme hoeveelheid bomen het bos niet meer kunt zien, zijn de beste tips die van een echte local! Onze lokale partners in Rome houden naast fietsen in Rome ook erg van de lokale traditionele Romeinse keuken. Dus niemand beter dan onze vrienden van Top Bike Rental in Rome kunnen ons en jou voorzien van die echte ‘insider’ tips van heerlijke lokale restaurantjes in Rome. Hier zou menig toerist in Rome een moord voor doen.

Ga je binnenkort naar Rome? Dan heb je hier de 7 favoriete lokale restaurantjes van onze vrienden uit Rome. Sla deze pagina op, of leer hem uit je hoofd! Deze informatie is namelijk goud waard als je Rome gaat bezoeken. Vooral na een fietstour in Rome langs de highlights van de stad wil de maag ook graag wat. En om deze te vullen is er natuurlijk niks beters dan het goddelijke eten uit de traditionele Romeinse keuken!

Trattoria Da Teo 
Dit familie restaurant gelegen in de pittoreske wijk Trastevere, waar Teo zelf in de keuken staat, is een echte aanrader als je van de lokale Romeinse keuken wilt genieten. Heerlijke pastas, vis en vlees gerechten, maar ook seizoensgebonden lekkernijen komen hier voorbij op de menukaart. Van huisgemaakte pasta carbonara tot aan gerechten met porcini en truffel. De klassieke Romeinse keuken floreert in Trattoria Da Teo. Het restaurant heeft een terras aan een charmant pleintje. Reserveren is hier ten zeerste aan te raden!

Openingstijden: Ma–Za 13:00 – 15:00 &  20:00 – 23:00
Adres: Piazza dei Ponziani, 7
Telefoon: +39065818355

La Tavernaccia
Een begrip onder de locals in het charmante Trastevere. Hier vind je de authentieke keuken van Rome in zijn volle glorie. De beste verse lokale producten worden gebruikt om buitenaards lekkere traditionele gerechten te bereiden. La Tavernaccia is de plek voor veel  locals om heerlijke verse pastas of andere lokale gerechten te eten. De kaart verandert regelmatig door het gebruik van veel seizoensgebonden producten. Dus je bent gewaarschuwd! Als je hier gaat eten is de kans enorm groot dat je bij je volgende bezoek aan Rome zult terugkeren naar dit paradijsje!

Openingstijden: 12:45 – 15:00 &  19:30 – 23:00 (Woensdag gesloten!)
Adres: Via Giovanni da Castel Bolognese, 63
Telefoon: +39065812792

7 oche in altalena | Via dei salumi, 36
Wil je echt lekkere traditionele pizza’s of pastas eten, in een gezellig lokaal restaurant? Dan is Siette Oche in Altalena een echte aanrader! Hier vind je die pizza’s die in je dromen over Italië voorbij komen. In het levendige Trastevere is dit bekende restaurant gelegen waar je in de avonden ook vaak van ‘live’ muziek kunt genieten!

Openingstijden: 12:00 – 24:00 
Adres: Via dei salumi, 36
Telefoon: +39065809753

Da Enzo al 29
Da Enzo is een begrip in heel Rome. Dit kleine knusse restaurantje in Trastevere heeft volgens veel Romeinen de beste Carbonara van heel Rome! Niet alleen de Carbonara is goddelijk maar elk gerecht op de traditionele kaart is er een om je vingers bij af te likken. Het kleine restaurant met idem dito terras heeft niet veel capaciteit waardoor reserveren zeer aan te raden is.

Openingstijden: 12:30 – 15:00 &  19:30 – 23:00 (Zondag gesloten!) 
Adres: Via dei vascellari, 29
Telefoon: +39065812260

Trattoria Gli Amici 
Gelegen aan een sfeervol pleintje kan je in Trattoria Gli Amici genieten van de klassieke Italiaanse keuken. Het restaurant heeft een gezellig terras en serveert traditionele gerechten van hoge kwaliteit. De obers van deze Trattoria zijn veelal mensen met een beperking die je met veel enthousiasme bedienen en de service is hierdoor uitstekend!

Openingstijden: 12:30 – 15:00 &  18:00 – 23:00
Adres: Piazza di S. Egidio, 6
Telefoon: +39065806033

Trattoria Dar poeta
Deze pizzeria in Trastevere is een begrip als het gaat om pizza’s. Wil je de echte Italiaanse pizza eten zoals die bedoeld is? Reserveer dan in Trattoria Dar Poeta. Je zult je leven lang nog terug denken aan de pizza(s) die je hier hebt gegeten. Ontdek waarom men niet uitgepraat raakt over deze zaak.

Openingstijden: 12:00 – 24:00
Adres: Vicolo del Bologna, 45
Telefoon: +39065880516

Il Bocconcino 
Ben je in de buurt van het Colosseum en zoek je tussen al dat toeristische prut, iets echt lekkers authentiek? Il Bocconcino serveert verse lokale gerechten. Er is een dagelijks menu die elke morgen op het krijtbord wordt opgeschreven. Elke dag heeft zijn eigen specialiteit. Hier vind je klassieke Romeinse pastas, gegrild vlees en overheerlijke desserts!

Openingstijden: 12:30 – 15:30 & 19:30 – 23:30
Adres: Via Ostilia, 23
Telefoon: +390677079175
Begin chat
1
Hallo! Kan ik je ergens mee helpen?