Top 3 restaurantjes in Napels

Insider Tips van Locals!

Napels Top 3 Restaurantjes

1024 768 Fietstour.com

Onze favoriet qua stedentripbestemming op dit moment, als je even iets anders zoekt dan de bekende massale hoofdsteden, is het toffe Napels.  Napels is een ruwe diamant waar je direct wordt opgezogen in de ongepolijste bruisende mix van chaos, het Zuid-Italiaanse temperament, en la dolce vita. Deze prachtige stad mag dus uiteraard ook niet ontbreken in het aanbod op onze website. In bijna elke stad, en zeer zeker ook in Napels, is de beste en ook de leukste manier om de stad te ontdekken een fietstour. De Napels Fietstour brengt je in ongeveer 3 uur tijd langs de hoogtepunten en ook de verborgen parels van de stad. Daarbij krijg je tijdens de fietstocht van de Nederlandstalige gids ook de beste ‘insider tips’, die je verblijf in Napels nóg leuker zal maken!

Zoals in elke Italiaanse stad is ook een van de pluspunten van Napels de goddelijke lokale keuken. De meest prangende vraag van elke toerist die Napels bezoekt is dus ook: ‘Waar vinden wij de lekkerste authentieke restaurantjes van de stad?’. Onze vrienden van Ontdek Napels (die de fietstour en vele andere leuke Nederlandstalige tours in Napels verzorgen!)  delen met ons deze informatie waar menig toerist een moord voor zou doen:

Hun top 3 van lekkere restaurantjes in Napels!

Trattoria da Nennella

Trattoria Nennella Napels

In dit authentieke restaurant in de Spaanse wijk is er altijd pure Napolitaanse chaos en ook altijd feest! Ga hier niet naar toe als een rustig romantisch etentje het gene is wat je zoekt. Schreeuwende obers die boven de luid pratende locals uit proberen te komen, en die op hun beurt weer overstemd worden door lokale muziek. Klinkt misschien op het eerste gezicht niet heel aantrekkelijk. Maar in Trattoria da Nennella vormt deze mengelmoes van luide klanken een hele gezellige en typische Napolitaanse ambiance. Tel daarbij op de geweldige prijskwaliteit verhouding, van heerlijk lokaal eten en de zeer aantrekkelijk prijzen, en deze typische Trattoria is een geweldige authentieke beleving. Da Nennella is een authentieke sfeer en lekker lokaal eten zonder zonder luxe presentatie.
Openingstijden: 12:15 – 15:00  |  19:00 – 23:30
Adres: Vico Lungo Teatro Nuovo, 103
Telefoon: +39 081 414338

Tandem Ragù 

Tandem Ragu Napels

Wil je een Napolitaan verbaasd zien kijken? Vraag hem dan om een pasta Bolognese. Het horen van het bekendste Italiaanse gerecht (spaghetti Bolognese),  zal menig Italiaan zijn wenkbrauwen doen fronzen. In Napels is er een bekende authentieke (betere) variant op ‘onze’ Bolognese saus kennen. Ragù is ook een rode pastasaus, echter het enige wat gehakt  in de saus zit, zijn de gehakte knoflook, peterselie, en basilicum. Het vlees in de Ragù bestaat vaak uit gestoofd rundvlees,  en lokale worstjes. De saus wordt verder aangevuld met heerlijke verse lokale  ingrediënten, waaronder; olijfolie, Parmezaanse kaas, en pijnboompitten. Er zijn verschillende versies van Ragù maar de meest befaamde in Italië is de Napolitaanse variant. In Napels ga je naar Tandem Ragù kan je genieten van vele lokale verse gerechten. Maar zoals de naam al doet vermoeden ga je naar Tandem Ragù voor échte authentieke lekkere Ragù!
Openingstijden: 11:30 – 15:30  |  19:00 – 23:30
Adres: Via G. Paladino 51
Telefoon: +39 081 1900 2468

Muu Muuzzarella Bistrò

Muu Muuzzarella Napels

Wie houdt er niet van Mozzarella? Wij persoonlijk kennen ze niet. Maar het zullen er niet veel zijn. Dit trendy Napolitaanse restaurant Muu Muuzzarella zal dus bij heel veel  mensen in de goede smaak vallen, aangezien Mozzarella de rode draad is in de keuken van dit restaurant. In elk gerecht dat als een creatief kunstwerkje wordt gepresenteerd zit mozzarella verwerkt. Het restaurant zal bij binnenkomst misschien op het eerste gezicht niet direct aan een authentiek Zuid-Italiaans restaurant doen denken. De lokale traditionele ingrediënten die te samen in een modern heerlijk jasje worden gestoken trekken ook veel locals naar Muu Muuzzerella.
Openingstijden: 10:00 – 24:00
Adres: Via Partenope, 18
Telefoon: +39 081 764 4540

Begin chat
1
Hallo! Kan ik je ergens mee helpen?