Museo de Málaga

Museum van schone kunsten en archeologie in het voormalige douane paleis

Museo de Málaga

1024 576 Fietstour.com

Het prachtige historische douanepaleis is sinds 2016, na de opening door de koning van Spanje, het huis van het Museo de Málaga. Dit indrukwekkende museum is een samenvoeging van de provinciale collectie van schone kunsten en het provinciale archeologische museum. Het in die tijd aan zee liggende douanegebouw werd  in de 18e eeuw gebouwd op de plek van het Moorse havengebouw. Het gebouw is meerdere malen gerenoveerd nadat het onder ander beschadigd is geweest door de Franse invasie en 2 grote branden. Bij de laatste brand in 1922 kwamen 28 gemeenteambtenaren om het leven die in het Douanepaleis, in die periode het huis van het provinciebestuur, woonden.

In de 19e eeuw was het douanegebouw het huis van een Koninklijke Tabaksfabriek. Ook heeft het enorme gebouw tijdens het Franco-regime gediend als bureau van de nationale politie. Het Museo de Málaga bestaat uit een prachtige collectie van voornamelijk 19e eeuwse schilderijen over de regio van Málaga. Deze collectie bestaat uit meer dan 2000 stukken. Uiteraard mag werk van de bekendste Malagueño Pablo Picasso niet  ontbreken in de collectie. Het archeologische museum op de bovenste etage wordt gezien als een van de betere archeologische museumcollecties van Europa. In dit gedeelte vind je opgravingen uit de periode van de Feniciërs van bijna 3000 jaar oud, Romeinse, en uiteraard ook Moorse elementen.

Het museum is gratis toegankelijk voor inwoners van de Europese Unie. Met de Málaga fietstour wordt langs het voormalige douanegebouw gefietst. We gaan het gebouw niet naar binnen tijdens  de tour  maar de gids zal interessante informatie verstrekken over deze historische plek.

  • Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 09:00 uur tot 21:00 uur. Op zondag open tot 15:00 uur.
  • Prijzen: Gratis entree!
  • Adres: Plaza Aduana s/n, 29015 Málaga
Begin chat
1
Hallo! Kan ik je ergens mee helpen?