Centre Pompidou Málaga

Dependance van het Centre Pompidou Parijs

Centre Pompidou Málaga

1024 569 Fietstour.com

In 2005 werd onder luid tromgeroffel het Centre Pompidou Málaga geopend. Het museum is een filiaal van het gelijknamige prestigieuze museum van moderne kunst in Parijs. Zoals in he Pompidou in Parijs draait het in de vestiging in Málaga ook moderne 19e eeuwse kunt. De kunstwerken in het Centre Pompidou Málaga zijn allemaal afkomstig uit Parijs. Het gemeentebestuur van Málaga kreeg wel de nodige kritiek te verduren. het kost de gemeente Málaga jaarlijks meer dan 1 miljoen euro voor het gebruik van de naam Pompidou, en het bruikleen van de kunstwerken.

Er werd een verbintenis aangegaan van 5 jaar tussen het stadsbestuur van Málaga en het museum in Parijs. Het Centre Pompidou Málaga is gehuisvest in de vernieuwde moderne havenkade van Muelle 1, onder de kleurrijke kubus die het Museum van een prachtige lichtinval voorziet. Het gemeentebestuur van Málaga heeft de criticasters de mond inmiddels gesnoerd, aangezien het een lucratieve investering blijkt te zijn, waardoor de verbintenis met het Centre Pompidou voor 5 jaar is verlengd tot 2025.

Naast de vaste collectie van het museum, waaronder kunstwerken van een aantal hele grote namen zoals; Malevich, Chagall, Kandinsky, en uiteraard Malagueño Picasso, zijn er jaarlijks ook 2 tijdelijke exposities in het museum te bewonderen. Met onze fietstour Malaga fietsen wij via de vernieuwde moderne havenkade langs het museum.

  • Openingstijden: Woensdag t/m Maandag van 09:30 tot 20:00 uur
  • Prijzen: Vaste expositie: 7€ | Tijdelijke expositie: 4€ | Combi: 9€. Gratis op zondag vanaf 16:00 uur!
  • Adres: Pasaje Doctor Carrillo Casaux, s/n 29016, Muelle Uno, Puerto de Málaga
Begin chat
1
Hallo! Kan ik je ergens mee helpen?