Kathedraal van Málaga

Catedral de la Encarnación: 'la Manquita'.

Kathedraal van Málaga

1024 576 Fietstour.com

De imposante kathedraal van Málaga, officiële naam la Catedral de la Encarnación, wordt in de volksmond la Manquita genoemd. De bijnaam la Manquita, oftewel de manke dame, verkreeg de kathedraal vanwege het feit dat éen van de twee torens nooit is afgebouwd. De oorsprong van de hoogste kathedraal van Andalucia ligt in het jaar 1487, het jaar dat de Katholieke koningen Ferdinand en Isabella hoogstpersoonlijk Málaga veroverde op de Moren. Direct werd de grootste centrale Moskee van Málaga, de Mezquita Aljama, dankzij wat aanpassingen omgetoverd tot kerk. De aanpassingen op de plek van de centrale moskee van Málaga werden in de daaropvolgende 250 jaar doorgevoerd met als resultaat de huidige kathedraal.

De exacte reden van de nooit afgebouwde toren aan de zuidkant is nooit officieel bevestigd. Duidelijk is dat een gebrek aan financiële middelen ten grondslag lag. Het bekende verhaal dat het geld bestemd voor de toren in de 18e eeuw aan Generaal Washington is gedoneerd ter financiering van de onafhankelijkheidsoorlog van de Verenigde Staten, is nooit bevestigd noch ontkend. Een minder smeuïg verhaal is dat het budget van de kathedraal van Málaga een ander bestemmingsplan kreeg in de provincie van Málaga, waaronder de verbetering van een belangrijke weg.

De kathedraal van Malaga geldt in Spanje qua architectuur als een van de renaissance hoogtepunten. De kathedraal van Málaga herbergt ook een prachtige Barok Façade van de voormalige hoofdingang, en er zijn ook een aantal Gotische elementen terug te vinden. De Kathedraal doet van binnen niet onder voor de buitenkant van het gebouw. De binnenkant grosseert in pracht en praal, waar menig bezoeker diep van onder de indruk zal raken. De kathedraal van Málaga is open voor bezoek. De entreeprijs is: €6. Je kan ook het dak van de kathedraal bezoeken. Losse kaartjes voor het dak kosten binnen in de kathedraal €6. je kan echter ook combi-tickets kopen van €10, entree kathedraal en dak. Op zondagochtend tijdens de zondagsmis, is de kathedraal vaak gratis te bezoeken via de voormalige hoofdingang.

Tijdens de fietstour Malaga is de kathedraal uiteraard een van de bezienswaardigheden waar gestopt wordt. Let op tijdens de fietstocht gaan we de kathedraal niet binnen! De Nederlandstalige gids zal interessante informatie geven over de kathedraal en er is tijd om eventueel foto’s te maken.

plattegrond kathedraal Malaga
  • Openingstijden: Afhankelijk van de periode in het jaar.
  • Prijzen: Entree: 6€ | Entree dak: 6€ | Combi kathedraal + dak: 10€. Op zondagochtend Gratis entree!
  • Voor openingstijden, meer informatie, en online kaartjes zie de officiële website van de Kathedraal van Málaga.
Begin chat
1
Hallo! Kan ik je ergens mee helpen?