Atarazanas Markt Malaga

De centrale versmarkt in een voormalige Moorse scheepswerf

Atarazanas Markt Málaga

1024 683 Fietstour.com

Een bezoek aan de centrale markt van Malaga, officiële naam Mercado Atarazanas, mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Málaga. De naam Atarazanas stamt af van het Arabische woord voor scheepswerf. In het Arabische Málaga stond op de plek van de huidige versmarkt een scheepswerf waar boten en schepen werden gerepareerd. Deze scheepswerf lag aan de zee, waarvan de golven in die periode tot aan de gehele zuidkant van de Moorse stadsmuur kwamen. Aan de zuidzijde van het gebouw van de huidige markt zie je nog steeds de oorspronkelijke Arabische poort van de scheepswerf verwerkt in de stadsmuur, daterende uit de 14e eeuw. Het huidige gebouw is gebouwd aan het einde van de 19e eeuw in de in Spanje bekende Mudejar stijl (Arabische stijl), met kenmerkende arabische motieven in de groene staalconstructie.

De markt bestaat tegenwoordig uit 3 zones. Een groente en fruit gedeelte met veel fruit en groente uit de regio van Málaga, en de nabijgelegen Axarquia-streek waar vele fruitsoorten geteeld worden. Vooral het kleurrijke fruit wordt op mooie en ordelijke wijze gestald. Ook vind je in dit gedeelte een aantal kraampjes waar typische lokale producten uit Málaga worden verkocht, zoals amandelen, olijven, en lomo en manteca (vlees gegaard in boter op de Malaga versie) . Het middenstuk van de markt is het visgedeelte waar al het verse vis en de schelp en schaaldieren worden verkocht. Op maandag is het visgedeelte gesloten (op zondag wordt er niet gevist!). In het vleesgedeelte vind je behalve vlees, en organen, ook de bekende eetkraampjes van de markt, waar mensen graag een korte stop maken voor een drankje en verse tapas.

Tijdens onze Málaga fietstour passeren we de bekende versmarkt van Málaga. Indien mogelijk wordt er ook gestopt voor een korte pauze op de markt.

Mercado Central Malaga
  • Openingstijden:09:00 uur tot 15:00 uur van maandag t/m zaterdag
  • Prijzen: Gratis toegang
Begin chat
1
Hallo! Kan ik je ergens mee helpen?