Alcazaba van Málaga

De Moorse Citadel uit de 11e eeuw

Alcazaba van Málaga

1024 610 Fietstour.com

Het Alcazaba van Málaga is het historische pronkstuk van de stad. Dit Moorse Alcazaba, afgeleid van het Arabische woord (Alkasbah) voor Citadel, werd gebouwd in de 11e eeuw in opdracht van de koning van het Berber rijk (Taifa) van Granada, waar Málaga in die periode onderdeel van was. Voor de bouw van het fort werden materialen gebruikt van het nabijgelegen Romeinse theater. Vooral de pilaren en marmeren stenen werden voornamelijk als ondersteunend materiaal verwerkt in de poorten en muren.

In de 13e eeuw na de verovering van Málaga  door de Nasriden dynastie onderging het Alcazaba een belangrijke transformatie leidend tot de vorm van vandaag de dag. Binnen de verdedigingsmuren van het Alcazaba vind je onder andere goed bewaarde restanten van een tweetal prachtige Moorse paleizen. Daarnaast is dit Moorse fort een goede weerspiegeling van Arabisch vakmanschap zoals,  op ingenieuze wijze spelen met natuurlijk lichtinval, een meesterlijk irrigatiesysteem, tuinieren voor ver-gevorderden. Zoals in vele Arabische gebouwen komt in het Alcazaba van Málaga ook de ongekende beheersing van gedetailleerde bewerking van hout en andere bouwmateriaal tot uiting in ongelooflijke motieven en creaties.

Tijdens onze fietstocht in Málaga zul je het Alcazaba vanuit verschillende invalshoeken te zien krijgen.  Let op de tijdens de fietstour gaan het we het Alcazaba niet binnen.  Uiteraard krijg je van de Nederlandstalige gids alle interessante informatie over dit prachtige gebouw te horen.

Fietsroute Moors Málaga
  • Openingstijden:09:00 uur tot 20:00 uur (april t/m oktober) en 18:00 uur (november t/m maart).
  • Prijzen: Volwassenen 3.50€. Gratis toegang op zondag vanaf 14:00 uur
Begin chat
1
Hallo! Kan ik je ergens mee helpen?