Fietsen in Valencia

Fietsen in Valencia is (bijna) het leukste wat er is

Fietsen in Valencia is (bijna) het leukste wat er is

1024 577 Fietstour.com

Nog niet in Valencia geweest? Gooi dan al je plannen voor de komende stedentripjes overboord en zet Valencia meteen bovenaan je lijstje. Ontdek waarom vele mensen die je voorgingen vlinders in hun buik kregen van deze leuke Spaanse stad. De Valencianos leven in een klimaat waar de meeste Europeanen stikjaloers op zijn. Tel daarbij op het gezellige centrum vol met historie, en het geweldige aanbod aan eet-en -drinkgelegenheden, variërend van lekkerkitscherig authentieke tentjes tot aan de meest trendy hippe hokken. Valencia is zonder twijfel de perfecte stad om eens lekker een weekendje uit te zoomen.

De leukste en ook beste manier om Valencia te ontdekken is vanaf de fiets. Uiteraard zouden wij niet zijn wie we zijn als we onze Valencia fietstour met Nederlandse gids even onder de aandacht brengen. Met onze fietstour in Valencia neemt een lokale Nederlandstalige gids je mee langs haar leukste plekjes van de stad, en zal je laten zien waarom zij haar hart verloren heeft aan Valencia. Al fietsend door Valencia krijg je een perfect beeld van deze gave stad, vooral dankzij de kundige en enthousiaste gids!

Naast onze leuke Valencia Highlights Fietstour kan je uiteraard ook zelf Valencia op de fiets ontdekken. Fietsen zijn op meerdere plekken in de stad te huren. De gemiddelde prijs voor een halve dag (4 uur) is 10 euro per stadsfiets, en 20 eurootjes voor een hele dag.

Horchata

Wij begonnen ons avontuur op de fiets in het hartje van Valencia op het plein tegenover de imposante kathedraal, gebouwd in de 13e eeuw op de plek van de voormalige moskee van Valencia. Voor we onze fietstocht door Valencia begonnen, probeerden we een typisch lokaal Valenciaans drankje uit: de Horchata. De horchata bestaat uit: gedroogde chufas, kaneel, limoen, suiker en water. Een trotse uiterst vriendelijke Valenciana met minder tanden dan jaren schonk ons het authentieke drankje met veel liefde in vanuit haar mobiele horchata-kraampje. Voor de ene helft van het gezelschap bleef het dat weekend bij een paar slokken, terwijl de andere helft de rest van de dagen nog heeft genoten van meerdere overheerlijke horchatas (al dan niet bijgevuld met rum).

We hadden al lekker gezond, tostada con tomate (getoast brood met verse tomaat en olijfolie), ontbeten in een knusse niet al te fancy cafetaria waar de lokale bouwvakkers hun slaap uit te ogen probeerden te krijgen met een cortado en wat hulp van een scheutje anijslikeur. Dus we waren klaar voor ons avontuur op de fiets in Valencia. We begonnen al slenterend door het gezellige centrum van Valencia waar het leven langzaam op gang begon te komen.

Mercado Central

Al snel belandden we bij de Mercado Central, de bruisende versmarkt in het centrum van de stad. We parkeerden de fietsen en bezochten de leuke markt te voet. We besloten direct na binnenkomst om deze markt in de volgende dagen zeker weer te gaan bezoeken. Het mooie gebouw herbergt vele kraampjes vol met verse producten. Het kleurrijke fruit en de verse vis trokken direct onze aandacht. Ook voor een snel hapje en drankje is deze markt uitermate geschikt. We vergaten eigenlijk al snel dat we bezig waren met een fietstocht door de stad, dus na een eureka besloten we deze hele leuke markt tijdelijk te verlaten en onze weg door Valencia te vervolgen op de fiets.

Het Turia Park

Na een poosje rond gefietst te hebben in het centrum van Valencia belandden we in de tuinen/park de la Turia. Een prachtig aangelegd park in de rivierbedding van la Turia. Deze rivier brak tijdens hevige regenval vaak buiten zijn oevers regelmatig met overstromingen als gevolg. In de jaren 50 waren de Valencianos er helemaal klaar mee nadat la Turia weer buiten zijn oevers was gebroken en zelfs meerdere dodelijke slachtoffers had veroorzaakt. De rivier werd een andere route gegeven door hem om de stad te leiden. Vervolgens werd de droge rivierbedding opgevrolijkt met een schitterende botanische tuin. Waar je onder andere heerlijk kunt, wandelen, joggen, sporten, hond uit laten, op het terras zitten, spelen met je kinderen….en uiteraard fietsen!

Het is een waar genot om door deze ruim 9 kilometer lange voormalige rivierbedding te fietsen. Het Turia park is een ware groene oase en is zonder twijfel een van de highlights van Valencia die je niet mag missen. Een hele leuke bijkomstigheid van dit Turia park is dat het eindigt bij een ander highlight van Valencia die je absoluut gezien moet hebben.

Ciudad de las Artes y Ciencias

La ciudad de las artes y las ciencias, oftewel de stad van de moderne kunst en wetenschappen, is het pronkstuk van de veelbesproken en beruchte Valenciaanse architect Santiago Calatrava. Dit hypermoderne nieuwe gedeelte van de stad Valencia bestaat uit 6 imposante gebouwen, waaronder een operagebouw, bioscoop, museum en een mega aquarium. Om alles in deze nieuwe stad te bezoeken en goed te bekijken kan je hier makkelijk de hele dag doorbrengen. Wij waren op de fiets Valencia aan het ontdekken, en alleen al om door dit nieuwe gedeelte van de stad te fietsen was al een hele belevenis.

De wereldbekende architect Calatrava begon eind jaren tachtig met dit project en breide er in 2009 een einde aan. Santiago heeft met La Ciudad de las Artes y las Ciencas indrukwekkend werk afgeleverd. Wel vroeg hij ons met klem of we het niet wilden hebben over het feit dat hij het budget verdrievoudigde. Dus daar zullen we dan ook verder niet over uitweiden.

Het strand: Playa las Arenas

Het winterzonnetje was inmiddels al heerlijk doorgekomen en de temperatuur ging richting de 20 graden. Het ideale moment dus om eens lekker (relaxt) naar de kust van Valencia te fietsen.

We fietsten naar de haven van Valencia vanuit waar we direct bij het strand Playa las Arenas uitkwamen. Doordat dit strand het dichtste bij het centrum ligt, is het ook meteen een van de meest populaire stranden van de stad. We waren inmiddels wel weer toe aan een kleine pauze, en besloten om bij het hippe complex van Marina Beach Club Valencia van een paar heerlijke wel verdiende witte wijntjes uit de Rueda streek te genieten. Al zittend in een van de te comfortabele loungestoelen bij Marina Beach Club wordt de vergelijking met Ibiza al snel gemaakt.

We zaten hier uiteindelijk net wat langer dan gepland, dus nadat we vervolgens het strand van las Arenas nog een stukje verder af fietsten (over de boulevard uiteraard), besloten weer terug te gaan naar het centrum van Valencia. Al waar onze fietstocht door deze heerlijke stad ten einde kwam. Mocht je Valencia voor een paar dagen bezoeken dan is een Valencia fietstour met Nederlandse gids uiteraard aan te raden. Maar mocht je zelf fietsen hebben dan is Valencia echt ideaal om al fietsend te verkennen. Niet alleen de stad maar ook de directe omgeving van Valencia is een genot om te fietsen. Valencia is dus niet alleen als stedentrip interessant maar ook voor een fietsvakantie is het meer dan de moeite waard! Fietsen in Valencia is nog veel leuker dan dat het klinkt!

 

 

Begin chat
1
Hallo! Kan ik je ergens mee helpen?