Live Muziek in Berlijn

Typische Berlijnse ontspanning voor na de fietstour!

Live muziek in Berlijn

1024 683 Fietstour.com

Nadat je de hippe en rauwe stad van Berlijn hebt ontdekt met onze Berlijn Fietstour, is het tijd voor echte ontspanning. Gelukkig is dit in Berlijn in overvloed te vinden. Berlijn staat belkend om zijn rurrige nachtleven. Zo is Berlijn een van de Europese bakermatten van de underground tchno en minimal house. Maar ook in de alternatieve genres heeft deze Duitse stad enorm veel te bieden.

Zo is er in Berlijn een heel gevarieërd en leuk aanbod aan barren met live muziek. Wij hebben hieronder een selectie voor je uitgestald avn een aantal hele leuke plekken waar je in Berlijn ‘op zijn Berlijns’ kunt genieten van live muziek!

Bassy Cowboy Bar
Bassy is een mytische zaak in Berlijn als het gaat om live muziek. Deze gezellige underground bar biedt een breed arsenaal aan live muziek gedurende de week. Wel onder een stricte voorwaarde! De muziek die hier gespeeld wordt moet van voor 1969 zijn.

Bassy Cowboy Bar Berlin

Bassy Cowboy Bar Berlin

De genres die dus voornamelijk aan bod komen in Baasy zijn: Jazz, Dirty Blues, Western Swing, Country, 50s black R & B and Rock’n’Roll! Bassy Cowboy Bar is een absolute aanrader als je iets typisch Berlijns, en wat anders zoekt dan al het mainstream gebeuren. Vorral als de jaren 50 en 60 je aanspreken dan is Bassy een must go in Berlijn!

Kallasch&
Dit is zo een typische bar die Berlijn tot Berlijn maakt. Kallasch& is gevestigd in een voormalige horeca groothandel, en is op zijn Berlijns omgetoverd tot een zaak waar het vooral om de live muziek draait. In Kallasch& vrarieert het aanbod van getalenteerde singer/songwriters, folk bandjes, tot aan jazz artiesten.

Kallash&

Kallash&

Ook populair in Kallasch& zijn de open mic avonden, en zijn er daarnaast jam sessies te bewonderen onder het genot van een uit het brede assortiment aan verschillende biertjes. Het publiek in Kallasch& is vaak een bont gezelaschap van hipsters, studenten, toeristen en lokale Berliners.

The Hat Bar
The Hat Bar is een stylish en retro bar waar het vooral om live jazz en trendy cocktails draait! Elke avond van de week is er live jazz muziek te bewonderen in de knusse Hat Bar. Het mag dus geen verrassing zijn dat The Hat Bar een begrip is in Berlijn als het gaat om jazz en blues.

The Hat Bar Berlin

The Hat Bar

In de knusse Hat Bar zit je vrij dicht bij het podium, de overheerlijke vintage cocktails nog lekkerder smaken. Zelfs als jazz niet je favoriete genre is, zul je zeker weten onder de indruk zijn van deze modieuze retro zaak.

Yorckschlösschen
Yorckschlösschen in Kreuzberg is al meer dan 30 jaar een instituut in Berlijn als het gaat om live-muziek. Deze bar waar voornamnelijk jazz artiesten en banjes optreden is een must go in Berlijn. Vanaf woensdagavond is er live muziek in Yorckschlösschen.

Yorckschlösschen Berlijn

Yorckschlösschen

Vooral de zondagochtend optredens zijn erg populair en de aansluitende brunch op zondag zit steevast vol. Deze leuke bar heeft ook een heuse beer garten, waarmee het een hoog ‘Deutsch Berlin gehalte’heeft. Naast Jazz wordt hier ook Blues, Soul, Swing en Funk vers op het podium gespeeld. Het publiek is in Yorckschlösschen ook erg divers. Het varieërt van Universitet-docenten tot aan jaren 80 punkers.

Begin chat
1
Hallo! Kan ik je ergens mee helpen?